Je hebt organisaties die het snappen en organisaties die doen alsof ze het snappen. Inclusie, het onvoorwaardelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zeker in de horeca valt nog veel werk te doen. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee snapt het helemaal! Het is daar een vanzelfsprekendheid dat er ook gasten komen met fysieke uitdagingen.

Op Koningsdag kwam ik bij toeval terecht in Egmond aan Zee. Omdat ik geen zin had om helemaal terug te rijden naar Zwolle, besloot ik een hotel te zoeken. Dat valt sowieso niet mee op dit soort feestdagen, maar het is vaak extra lastig als je op zoek bent naar een rolstoeltoegankelijke kamer.

Als je iets zoekt, is het internet je beste vriend. In een mum van tijd had ik een lijst met hotels. Zoals verwacht waren de meeste hotels volgeboekt en/of niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Totdat ik de receptioniste van Hotel Zuiderduin aan de telefoon kreeg. Mijn eerste vraag is altijd of ze een kamer hebben die geschikt is voor rolstoelgebruikers. De dame aan de telefoon reageerde vriendelijk en zelfs verbaasd: “Ja natuurlijk meneer, we hebben zelfs diverse opties. Wilt u uitzicht op zee, op het dorp of een kamer in een lagere prijsklasse die uitzicht biedt op de binnenplaats van ons hotel?”. Ze hadden er zelfs 8. Dat was al een fijne binnenkomer.

Toch ben ik niet altijd meteen overtuigd. Wat voor het ene hotel een rolstoeltoegankelijke kamer is, blijkt in de praktijk vaak gewoon een iets ruimere kamer waarbij douche en toilet in dezelfde ruimte zitten. En soms is er geen bad, maar dan wel weer een douchecabine. Dus ik stelde nog een aantal vragen. Al snel bleek dat de kamer voldeed aan de voorzieningen die ik nodig heb en ik besloot te boeken. Ik koos voor de kamer met uitzicht op zee. Als je daar dan toch bent, wil je ook alles. Nog voor ik ophing, vertelde ze mij dat er een invalidenparkeerplaats was achter het gebouw, veilig achter de slagboom. Ze konden deze met de camera zien, dus als aanbellen niet lukte, deden ze gewoon open. Ik was verbijsterd. Dit is gastvrijheid in het kwadraat. Hoewel ik geregeld horeca bezoek, gebeurt mij dit niet vaak.

Aangekomen bij het hotel was ik even overdonderd door de omvang. Het is echt een enorm hotel met maar liefst drie torens en een enorme lobby met diverse mogelijkheden voor bijeenkomsten en congressen. Onder het hotel zitten diverse faciliteiten voor sport, fitness, ontspanning en een hapje en een drankje. Allemaal volledig rolstoeltoegankelijk en op beide verdiepingen tenminste één rolstoeltoilet. Gelukkig had ik mijn oplader mee, want voor de tocht van de receptie naar hotel had je bijna een lunchpakket nodig. Zo groot was het hotel. Gastvrij als ze zijn, was de dame van de receptie zo vriendelijk om mee te lopen naar de kamer. Ik reis met koffers, douchestoel en een tillift, dus mijn zorgverlener heeft altijd de handen vol. Nu hoefde zij maar één keer te lopen.

De kamer overtrof mijn verwachtingen. Het eerste wat me opviel, was dat er elektrisch verstelbare hoog-/laagbedden waren. Twee stuks maar liefst en los van elkaar verrijdbaar. Voor wie daar behoefte aan heeft, kunnen nog extra voorzieningen geregeld worden, zoals een “papegaai”. Zelfs de nachtkastjes waren elektrisch in hoogte verstelbaar. Hoeveel comfort wil je hebben? Geen problemen dus voor mijn tillift en zorgverlener. Wat hier bovendien enorm aan bijdraagt, is de vloer. Geen vloerbedekking, zoals je vaak ziet in hotels, maar een mooie gladde en strakke vloer. Geen drempels of obstakels. De badkamer was ook enorm en het toilet volledig bereikbaar van alle kanten, ook met de tillift. Er was geen bad of drempel om bij de douche komen. Sterker nog, er waren twee units om te douchen in dezelfde ruimte. Mocht je daar met je partner slapen, is samen douchen dus gewoon een optie. Dat heb ik zelfs nog nooit eerder gezien in een rolstoeltoegankelijke badkamer. En het uitzicht; geweldig! Vanuit de kamer kijk je over het dorp, over het strand naar de zee, zo ver als je kunt. Wat is er nu mooier dan de zon in de zee zien zakken, terwijl de wind met de vliegers speelt.

Rondom de overnachting heb ik natuurlijk de faciliteiten in het hotel bezocht. Zoals gezegd, zijn ook deze volledig toegankelijk. Zowel in de bar als in het restaurant waren de medewerkers vriendelijk en behulpzaam. Aan alles kun je merken dat inclusie hier tot het beleid behoort en geen aangeleerd trucje is. Ik was enorm blij verrast en heb genoten van mijn verblijf in het heerlijke Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Het hotel staat in mijn lijst van favorieten en ik ga hoe dan ook snel weer terug voor een aantal nachtjes.

Meer weten? Bezoek de website van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.