Koken vind ik heerlijk. Omdat ik niet veel eet en, in het kader van de efficiëntie, toch veel maak, vul ik geregeld mijn vriezer met porties voor later. Alleen ik vergeet nog wel eens wat ik allemaal gemaakt heb of hoeveel ik er nog van over heb. De gemiddelde “tweevoeter” duikt even met zijn snufferd in de vriezer en kiest. Voor mij is dat minder makkelijk. Ten eerste omdat grabbelen in de vriezer niet lukt vanuit mijn rolstoel. Daarnaast heb ik gewoon een hekel aan kou en mijn vriezer staat in de schuur.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik van lijstjes hou. Al is het alleen maar omdat ik graag de regie in handen heb. Met een lijstje op mijn computer, telefoon of tablet kan ik dingen vinden die anderen zoeken door met hun handen langs kasten, dozen, laatjes en bakjes te gaan. Tot op heden had ik geen lijstje voor de vriezer, maar vandaag had ik een helder moment. Ik was er zat van om steeds andere mensen naar mijn vriezer te laten gaan en dan heel snel te moeten kiezen uit de waslijst die ze opsommen.

Vanmiddag heb ik mijn hulpverlener gevraagd om alle lades uit de vriezer mee naar binnen te nemen. Ik zat klaar achter mijn laptop en had een lijstje geopend in Google Keep. Direct een mooie aanleiding om de vriezer nog eens door te nemen. Omdat ik altijd alles wat in de vriezer gaat, label met datum (-ja ik weet het, daar kan ik niks aan doen-), kon aan mij stuk voor stuk worden opgenoemd wat er in de lades zat. Dit staat nu door mij zorgvuldig genoteerd op mijn lijstje en zo heb ik weer overzicht.

Een paar tips voor degene die dit gaan nadoen:

  • Gebruik selectievakjes. Hierdoor kun je eenvoudig afvinken wat je gebruikt hebt.
  • Maak voor ieder bakje een aparte regel. Noteer dus niet “Erwtensoep (3x)”, maar gewoon 3 keer een regel met erwtensoep. Anders ben je meer aan het verbeteren dan afvinken.
  • De selectievakjes in Google Keep kun je handmatig schuiven. Ik heb mijn lijstje zo gesorteerd dat maaltijden, soepen, groenten et cetera bij elkaar staan. Dat maakt het zoeken makkelijker.

Voorbeeld van Google Keep

Meer weten over slimmer en efficiënter werken? Neem contact met mij op!