Foto © Stadsstrand ZwolleZwolle heeft een strand. Geen echt strand natuurlijk, want Zwolle ligt niet aan de zee. En de verwachting is dat dat voorlopig ook niet gaat gebeuren. Toch een strand. Een mooi, aangelegd strand. Met een beachclub voor een heerlijke cocktail of mooie gerechtjes. Aangezien het al voor het tweede jaar geopend is, leek het mij tijd om een bezoekje te brengen. Ik ben immers gek op alles wat met horeca te maken heeft. En cocktails… 😉

Helaas sloeg mijn goede zin snel om in teleurstelling. Het mooi aangelegde strand, is totaal niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aan de voorkant van het strand ligt een enorme drempel en verder vooral zand. Er liggen wel wat vlonders, maar die beginnen zo ver van de straat dat ze onbereikbaar zijn voor mijn wielen. Geen strand in Zwolle voor mij en mijn rollega’s dus.

Natuurlijk kun je bij deze teleurstelling je kop in het zand steken. Maar daar ben ik niet zo van. Je kunt ook uitgaan van het principe dat men niet onwelwillend is, maar vooral onwetend. Daarom heb ik contact gezocht met de eigenaar van het strand. Een kort en hoopvol telefoontje, zorgde voor een snelle afspraak. De eigenaar was enorm blij met mijn toenadering. Ze hadden het concept dit jaar overgenomen van de vorige eigenaar en vanwege de tijdsdruk waren ze aan veel zaken niet toegekomen. Hij gaf ook heel eerlijk toe dat ze niet zozeer over de toegankelijkheid voor rolstoelers hadden nagedacht. Kan gebeuren, probeer ik hem nog te troosten. De man schaamde zich namelijk nogal voor deze vergissing. Daarna spraken we vooral over oplossingen, mogelijkheden en mooie nieuwe kansen. Zoals het hoort.

Soms word je zo blij van kleine dingen. En gewoon door een goed gesprek te voeren. We gingen uit elkaar met heldere afspraken. Ik heb de toezegging gekregen dat het stadsstrand van Zwolle volgend jaar toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De vlonders zullen doorgetrokken worden tot de straat en de drempel zal vervangen worden door een mooie oprit. Op die manier kun je eenvoudig met de rolstoel genieten van het strand met de bijbehorende beachclub. Eind goed al goed. Een pluim voor deze sportieve, gemotiveerde en sociaal betrokken ondernemer!

Meer weten? www.stadsstrand-zwolle.nl